سوگواره عاشورايي تجلي‌گاه آيين اقوام ايراني است

«اکبر عالمي»، عضو هيات علمي دانشگاه و کارشناس سينما و تلويزيون، با بيان اين مطلب در گفت‌وگو با ميراث آريا(chtn) افزود: سوگواره عاشورايي که به همت سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري کشور برگزار شده در حقيقت محلي براي تجلي آيين‌هاي سوگواري اقوام مختلف ايران است که نظير آن تاکنون در هيچ کجا وجود نداشته است.

وي اظهار داشت: در اين سوگواره، مخاطبان در زير يک سقف به مدت 2 ساعت شاهد تجلي و بروز آيين‌هاي اقوام گوناگون ايراني هستند که از اهميت بالايي برخوردار است و کار ارزشمندي محسوب مي‌شود.

عالمي افزود: مخاطب در سوگواره عاشورايي دقايقي را به تماشاي آيين شروه‌خواني بوشهر مي‌نشيند و سپس تعزيه مازندراني را به چشم مي‌بيند و بلافاصله لالايي خراساني را مي‌شنود که اين تنوع آيين‌هاي قومي در يک زمان و‌ يک مکان داراي ارزش و اعتبار فراواني است.

وي خاطرنشان کرد: اقدام سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري کشور در برگزاري اين سوگواره ستودني است و ضبط تصويري تمام اين آيين‌ها و نگهداري آن‌ها در آرشيو نيز اقدامي پسنديده و مطلوب به شمار مي‌آيد.

اين پژوهشگر با اشاره به ريشه آيين سوگواري عاشورايي اقوام ايراني يادآور شد: اين آيين‌ها زمان آل بويه در ايران شکل گرفت، در زمان صفويه تقويت شد و در دوران قاجار به اوج خود رسيد.

به گزارش ميراث آريا، دانشيار و عضو هيات علمي دانشگاه تربيت مدرس گفت: ويژگي اين آيين‌ها از گذشته تا کنون برگزاري آن‌ها به صورت خودجوش بوده است.

عالمي خاطرنشان کرد: آشنايي نسل جديد با فرهنگ و آيين مذهبي و ملي تاثير بسيار زيادي در تربيت هر چه بهتر اين نسل دارد.
/108

انتهای پیام/

کد خبر 1390091311